Lu Jong Tibetan Healing Yoga

Lu Jong is een reeks lichaamsbewegingen die zich meer dan 8000 jaar geleden in Tibet ontwikkelden. Lu Jong vindt zijn oorsprong in de boeddhistische Tantrayana- en Bön-tradities en is gebaseerd op de Tibetaanse geneeskunde.
Tibetaanse geneeskunde begrijpt dat ziekten het gevolg zijn van ongebalanceerde elementen en humors (de vitale stoffen van het lichaam).

Door de combinatie van positie, beweging en adem opent Lu Jong de kanalen in het lichaam en mobiliseert verkeerd gerichte energie. Op deze manier helpt de beoefening van Lu Jong om balans op het fysieke, mentale en energetische niveau te cultiveren.

Door regelmatig te oefenen worden we flexibeler, sterker en verbeteren we onze algehele vitaliteit. Mentaal versterken we onze concentratie en helderheid en op energetisch niveau herstellen we de juiste stroom van energie wat positieve gevolgen heeft voor onze gezondheid van lichaam en geest.


Tulku Lobsang Rinpoche

Deze vorm van Lu Jong komt voort uit de afstamming van Tulku Lobsang, die de praktijk van Lu Jong in het Westen introduceerde. Voorafgaand hieraan ontving hij vele jaren leringen van meesters van verschillende Tibetaanse boeddhistische scholen. Op deze manier was hij in staat om deze kostbare oefeningen te verzamelen en aan te passen aan westerse behoeften. Het resultaat is een uitgebreid programma van fysieke bewegingen, die ons lichaam en geest in balans brengen. De praktijk van Lu Jong is geschikt voor alle leeftijden en fysieke vaardigheden. Hoewel de bewegingen van Lu Jong eenvoudig zijn, kunnen ze je leven zeker veranderen.

NMI_LJ_LM22_Certified%20Teacher_Lu%20Jong_Logo_RGB_RZ.jpg